Uunissa paahdettu Koko L’Uomu Nokka

Annoksia 4, valmistusaika marinointi 12 h + kypsentäminen 1,5 h

1 kpl kokonainen L’Uomu Nokka (pakastettuna kaupoissa)
3 kpl sipulia
3 kpl porkkanaa
2 kpl punajuurta
2 kpl palsternakkaa
suolaa
1 rkl rosmariinia

Marinadi:
1 dl öljyä
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl currya
1 rkl sinappia
chiliä
2 rkl HP-kastiketta
3 rkl soijakastiketta
2 tl suolaa
3 rkl sokeria
1 rkl kanelia

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita marinadi ja kuivaksi pyyhitty broileri joko isoon astiaan tai riittävän suureen pakastuspussiin. Kääntele niin, että marinadi leviää hyvin joka paikkaan. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kuumenna uuni 200°C asteiseksi. Kuori sipulit ja juurekset ja leikkaa ne isoiksi lohkoiksi. Laita uunivuoan pohjalle ja aseta broileri päälle rinta ylöspäin. Anna paistua uunin alatasolla noin 30 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpötila 150°C asteeseen. Valele lintua välillä marinadilla. Kypsennä lintua vielä noin 45 min. Kokeile sen kypsyyttä tekemällä viilto sen reiden ja vartalon väliin. Jos liha ja neste ovat punertavat, jatka vielä kypsentämistä. Tarjoa lintu uunijuuresten kanssa.

Kaikki reseptit