Luomubroilerivuoka pehmeällä parmesankastikkeella

Tarvitset:

  • 2 rasiaa L’Uomu Nokka Juhlafilee rintafileitä
  • 8-10 kpl pieniä perunoita
  • 8 kpl kirsikkatomaatteja
  • paistamiseen voita tai öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 65g tuoretta pinaattia
  • 3 rkl voita
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 dl raastettua parmesan juustoa

 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunivuokaan.

Lisää pannulle voita tai öljyä ja paista broilerin rintafileet molemmin puolin n.2-3min per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita paistetut fileet uunivuokaan. Lisää pannulle hieman voita tai öljyä ja pehmennä tuore pinaatti muutaman minuutin ajan pyöritellen pannulla.  Nosta pinaatit uunivuokaan rintafileiden päälle. Leikkaa kirsikkatomaatti puoliksi ja laita uunivuokaan. Lisää pannulle voita ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota kynnet nopeasti ja lisää joukkoon vehnäjauho. Sekoita vispilällä mukaan kanaliemi, kerma, basilika, timjami ja parmesan juusto. Anna paksuuntua muutama minuuttia sekoittaen ja kaada valmis kastike uunivuokaan rintafileiden ja perunoiden päälle.

Halutessasi voit vielä ripotella päälle parmesan raastetta. Paista n.40minuuttia, riippuen uunin tehosta. Tarkista perunoiden ja broilerin kypsyys.

Kuvat: @taijanomaisesti

 

Kaikki reseptit