Omistajaksi

Tule omistajaksi L’Uomu Nokkaan!
Joukkorahoitus auki 14.5-29.6.2018 välisenä aikana. Minimisijoitus 125 €

L’Uomu Nokkaan sijoittaminen on investointi tulevaisuuteen. Se on arvovalinta, joka tulee tuottamaan paljon hyvää. Pienellä sijoituksella pääset mukaan itse tai lahjana läheisillesi!

Tervetuloa Luomu Invest Oy:n joukkorahoituksen esittelytilaisuuteen!

Paikka: OP:n pääkonttori, sisäänkäynti Vääksyntie 4 Aika: 31.5.2018 klo 18-20
Katso kutsu ja tilaisuuden ohjelma täältä!

 


Mikä joukkorahoitus ja miten voin olla mukana?

Joukkorahoituksen avulla voit sijoittaa kotimaisiin kasvuyrityksiin ja tukea niiden tulevaisuuden kasvua.

Joukkorahoituspalvelussa yhdistyvät rahoitusta tarvitsevat pienet ja keskisuuret kasvuyritykset sekä sijoittajat, jotka etsivät vaihtoehtoisia sijoituskohteita tai haluavat sijoittaa omien arvojensa mukaiseen toimintaan.

Joukkorahoitukseen on helppo osallistua; sijoittaminen tapahtuu digitaalisessa OP Joukkorahoitus -palvelussa, jossa kaikkien rahoituskohteiden tiedot ovat nähtävillä.

Pääset mukaan pienelläkin summalla!

L’Uomu Nokan joukkorahoituksen toteuttaa Osuuspankki. Katso lisää https://op-joukkorahoitus.fi

1. Klikkaa itsesi OP Joukkorahoituksen sivuille ja kirjaudu sisään palveluun. Jos olet uusi käyttäjä, pyydämme aluksi rekisteröitymään palvelun käyttäjäksi. Varaathan verkkopankkitunnukset ja arvo-osuustilin numeron lähettyville, sillä ne on tarpeen sijoitusta tehdessä.

2. Tutustu yhtiön materiaaliin.

3. Osakkeiden merkintä onnistuu ”tee sijoitus” -painikkeesta. Valitse haluttu osakemäärä ja jatka eteenpäin ohjeen mukaan.

4. Osakkeet maksetaan merkinnän yhteydessä omalta pankkitililtä. Tämä onnistuu minkä tahansa suomalaisen pankin verkkotunnuksilla – ei tarvitse olla OPn asiakas.

5. Sijoitus on tehty. Voit tarkistaa tiedot omasta profiilista, kohdasta ”Omat sijoitukset”. Rahoituskierroksen päättymisen jälkeen osakkeet kirjataan omalle arvo-osuustilillesi. Saat tästä tarkemmin tietoja kun kierros päättyy.

Jäikö joku askarruttamaan? Kysythän lisätietoja: kimmo.jokinen(at)luomunokka.fi.

 


Tarina

Meidän maailmankuvassamme korostuvat kaksi asiaa: eläinten hyvinvointi ja ihmisten hyvinvointi. Nämä kaksi asiaa ovat myös tiiviisti linkittyineinä toisiinsa, voiko toista olla ilman toista?

L’Uomu Nokan tarina alkoi jo vuosia sitten. Suomen markkinalla ei ollut luomukananpoikaa, sen tuottamista pidettiin hankalana operaationa ja siksi moni julkinen taho jätti asian mielellään huomiotta. Maailmalla kuitenkin luomutuotteet kasvattivat jatkuvasti osuuttaan kuluttajien ostoissa. Suomessakin ainoastaan broilerin lihan kulutus kasvoi.
Taustalla oli kuitenkin muutakin kuin markkinatilanne. Yhtiömme perustajajäsen Arto Jokinen asui pitkään Hollannissa ja seurasi tilaa, johon tehomaatalous johtaa. Samanaikaisesti hänellä todettiin ruokaan liittyviä altistumisia. Alkoi matka kohti mahdollisimman puhdasta ravintoa, ensisijaisesti luomua.

L’Uomu Nokka on Suomessa ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa luomukananpoika. Kanamme kasvavat länsisuomalaisilla tiloilla, Loimaalla, Punkalaitumella ja Paneliassa. Kun on riittävän lämmin, kananpojat tepastelevat ja kuopsuttavat vapaasti pihamaalla, metsikön mustikkavarvukoissa sekä heinäpellolla. Talvisin tai kurjalla sateella ne pysyttelevät sisällä lämpimässä, luonnonvalosta nauttien, auringonvalon normaalissa päivärytmissä vapaasti kulkien ja välillä punnintakeinuun jonottaen. Oikean elämän makuista meininkiä.
Olemme tehneet merkittävästi työtä luomukananpojan saamiseen Suomeen. Se on vaatinut tiivistä yhteistyötä valtionhallinnon ja ruokaalan vaikuttajien kanssa. Olemme sitoutuneella ja innostuneella tiimillämme siihen kuitenkin pystyneet ja olemme tyytyväisiä tänään saadessamme tuottaa sinulle ja perheellesi puhdasta suomalaista luomuruokaa.


Miksi luomukananpoika

Luomu on osa uutta maailmaa, jossa vastuullisuudella on aitoa merkitystä. Kuluttajat, kaupan toimijat sekä maailmanlaajuiset ruokatrendit tukevat vastuullisesti tuotettua ruokaa. Tämä tarkoittaa ruuan puhtautta kemikaaleista, eläinten hyvää kohtelua ja ennen kaikkea läpinäkyvyyttä siitä, kuka ruuan on tuottanut, missä ja miten.

Kaupallinen potentiaali

Ainoastaan broilerin lihan kulutus on kasvanut Suomessa viime vuosina. Luomun osalta Suomi on eurooppalaisia naapureitaan jäljessä, joten potentiaalia on. Kuluttajien kiinnostus lihan alkuperään ja tietoisuus luomun eduista mahdollistavat tuotannon kasvattamisen lähivuosina. Perinteisen kaupan rinnalle syntyy myös uusia jakelukanavia, joissa luomun osuus on korkeampi. Viennin mahdollisuudet ovat jo nyt osoittautuneet merkittäviksi ja nopeasti kasvaviksi. Aloitimme viennin vuonna 2016 ja nyt lähes kolmasosa tuotannostamme menee Suomen ulkopuolelle, erityisesti Aasiaan. Alueen kuluttajien luomukananpojan ostotarve on volyymiltään merkittävä.


Arvot ja Tuoteturvallisuus

Luonnonmukaisuus
Kotimaisuus
Jäljitettävyys
Läpinäkyvyys
Ei lisättyä vettä

Free from -periaatteet
Säännölliset testit Puolueettomissa laboratorioissa
EU luomutarkastukset viranomaisten toimesta 
KRAV auditointi ulkopuolisten sertifiointilaitosten toimesta


Vienti

Vuonna 2016 aloitimme ensimmäiset vientitoimemme. Silloin emme vielä osanneet arvata, että Aasian kuluttajat ihastuisivat suomalaiseen luomukananpoikaan niin vahvasti. HongKongiin toimitimme ensimmäiset merkittävän volyymin erät 2017 ja nyt meillä on jo useita jakelijoita. Kiinnostus puhdasta suomalaista ruokaa kohtaan on suuri.

Vientimarkkinalla ei kuitenkaan selviä pelkällä tuotteella vaan kaikki tuotteeseen liittyvä on oltava kohdallaan. Vientimarkkinalle olemme tehneet oman brändin, PolarWingsin, joka toteuttaa Aasian kuluttajille tärkeitä arvoja – suomalaista yötöntä yötä, pohjoismaista eksoottisuutta, laajoja metsiä ja puhtaita vesiä.

Vuoden ajan olemme hoitaneet Kronfågel AB:n luomukananpoikatuotteiden vientiä ja perustamme toukokuussa 2018 yhteisen vientiyhtiön 50/50 omistuksella. Uuden vientiyhtiön tavoitteena on kasvattaa merkittävästi vientiämme erityisesti Aasian maihin. Molempien yhtiöiden vientitoimet keskitetään perustettavaan yhtiöön.

www.polarwings.com


Omistaja-arvon luominen 

Omistuspohjamme rakentuu koko tuotantoketjun sitoutuneista omistajista. Joukkorahoituksella haemme lisää innostuneita omistajia mukaamme.

Yrityksemme päätavoite on luoda arvoa kuluttajille. Omistajillemme luomme lisäarvoa kasvattamalla L’Uomu Nokkabrändin tunnettuutta, myyntiä ja tulosta. Suunnitelluilla investoinneilla yrityksestä saadaan kannattava ja se alkaa maksaa osinkoa omistajilleen lähivuosina. Yritys toivoo omistajien kannattavan pitkäjänteistä arvojemme mukaista toimintaa, jolla luodaan myös taloudellinen lisäarvo.

 


Henkilöt

Kimmo Jokinen

Toimitusjohtaja

Kimmo vastaa Luomu Invest Oy:n päivittäisistä toiminnoista, joihin kuuluu kotimaan myynti, taloushallinto ja tuotannonohjaus. Kimmolla on pitkä yrittäjyystausta ja kokemus elintarvikealalta. Hän on tiimimme myyntitykki ja digipanostaja

Arto Jokinen

Perustaja
Vienti

Arto vastaa L’Uomu Nokka -tuotteiden
vientimyynnistä. Arto on ollut perustamassa
koko luomukananpojan tuotantoketjua
ja kehittämässä Polar Wings brändiä
vientimarkkinoita varten. Arto on pitkän linjan
luomuvaikuttaja, joka on työstänyt vuodesta
2007 alkaen Suomen luomulainsäädännön
tulkintoja Maa- ja metsätalousministeriön
sekä Eviran kanssa. Arto on ollut myös
Elintarviketeollisuusliiton ETL:n hallituksen jäsen
ja ProLuomun perustajajäsen. Artolla on laaja
kontaktiverkosto Euroopassa, mm. Tanskassa,
Ranskassa ja Ruotsissa.

 

Paula Utti

Perustaja 
Hallituksen puheenjohtaja

Paula on pitkän linjan terveysalavaikuttaja, joka lähti mukaan perustamaan Luomu Invest Oy:tä ja koko tuotantoketjua L’Uomu Nokka -tuotteille. Hän toimii myös Luomu Invest Oy:n hallituksen puheenjohtajana.


Kasvattajamme:
Petri Tiukka, Punkalaidun
Esko Nieminen, Loimaa
Tuire Jaakkola, Panelia

Munahautomo:
Esa Puonti, Huittinen

Tuotanto:
Pia Nuikkinen, Köyliö