Ideoita
Luomubroileri eroaa tavanomaisesti kasvatetusta sekä maultaan että rakenteeltaan. L’Uomu Nokka elää alkuperäisen rodun pituisen ja tapaisen elämän ja on siksi tiiviimpää rakenteeltaan ja monivivahteisempi aromiltaan.
Olemme myös leikanneet L’Uomu Nokan juuri sopiviksi paloiksi käsin. Näin ollen Nokat näyttävät oman näköisiltään – persoonallisilta kuten puutarhajuhlia viettänyt kananenkin.
Nahan olemme jättäneet paloihin ja usein myös luun, sillä ne antavat vielä lisämakua ruokaasi. Näillä eväillä on hyvä viettää ruuan parissa tunnelmallisia hetkiä.
Luomubroileriruokia
Broilerinliha on hyvin monikäyttöinen raaka-aine. Broileria voi kypsentää paloiteltuna paistamalla pannussa, paloiteltuna tai kokonaisena uunissa sekä paahtamalla grillissä tai hauduttamalla padassa. Broileri on erinomainen raaka-aine myös kylmiin ruokiin. Tällöin se tulee ensin keittää. Keittämiseen käytetään kokonaista broileria ja lopputuloksena saadaan kypsää keitettyä lihaa sekä maukasta lientä. Liemen voi käyttää kastikkeisiin ja keittoihin ja lihat viillokkiin, salaatteihin, voileipiin tai maukkaana leikkeleenä. Kesällä broilerista voi tehdä raikkaan hyytelön. Luomubroileri on täyteläisen makuinen, joten ruokia tulee maustaa varoen, ettei linnun aito maku peity.
Kaikista ohjeista 4 annosta
Valitse alla resepteistämme
![]() |
![]() |
![]() |
Kanasalaatti |
Kanakori |
Koko L’Uomu Nokka |
![]() |
![]() |
![]() |
Club Sandwich |
Rottinkirinta |
Kanakeitto |
![]() |
![]() |
![]() |
Joulubroileri
|
PAISTETTUABROILERIA |
Tomaattinenrottinkirinta |
![]() |
![]() |
![]() |
MAUSTEISETVAUHTISIIVET |
BROIlerivartaat |
BROILERISALAATTI
|
![]() |
![]() |
![]() |
kana-salaattikääröt |
fenkoli-broileririsotto
|
BROILERI-SIENIKASTIKE |
![]() |
![]() |
![]() |
Mozzarellabroileri |
BROILERIPAELLA |
BROILERIAMOLEKASTIKKEESSA |
Reseptejä säilykkeistä:
keitto säilykkeestä PYTTIPANNU TOAST
Kotikokkien luomat reseptit
![]() |
![]() |
![]() |
Täytetty L’uomu Nokka |
Juoksujalkaakookoskastikkeessa |
Rottinkirintaa persimoniaurakastikkeen |
![]() |
||
T&T Vauhtisiivet |
Kokonaisen luomubroilerin keittäminen
1 kpl luomubroileri
vettä
2 kpl keltasipulia
2 kpl porkkanaa
1 kpl palsternakka (pieni)
1 nippu persiljaa
4 kpl laakerinlehteä
1 tl valkopippureita
Kuori sipulit ja juurekset ja leikkaa ne muutamaan osaan. Huuhtele broileri ulkoa ja sisältä. Laita se kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että lintu peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto. Lisää kattilaan juurekset ja sipulit sekä mausteet. Keitä hiljaa kiehuvassa vedessä 46 – 60 minuuttia, eli kunnes koivesta hieman ravistaessa koipi irtoaa vartalosta. Nosta lintu jäähtymään ja siivilöi liemi. Jotta liemestä saa maukkaamman, voi sitä keittää kokoon. Kun lintu on jäähtynyt, poista sen lihat mahdollisimman isoina paloina.