Sitruksinen fenkoli-broileririsotto

(2:lle pääruuaksi)

Tämä raikas risotto poikkeaa perinteisestä italialaisesta risotosta sen verran, että riisin määrä on hieman pienempi. Runsaan riisin sijaan risottoon piilotetaan maukasta fenkolia ja revittyä broileria.

Liemi
1 iso keltasipuli
1/2 valkosipuli
1 varsisellerin varsi
1 luomusitruuna
3 rosmariininoksaa
suolaa
2 kpl Juhlafileitä
5 dl kylmää vettä
suolaa

Risotto
n.4 dl lientä
200 g fenkolia
2 pientä salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 rosmariininoksa
suolaa
1 dl risottoriisiä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 revitystä broilerista
2 dl rucolaa
1/2 dl raastettua parmesaania
2 rkl voita
1 rkl raastettua sitruunankuorta
mustapippuria
suolaa

Valmista liemi pari tuntia (tai edellisenä päivänä) ennen itse risoton valmistamista.

Pese ja halkaise keltasipuli ja valkosipuli kuorineen kahtia (käytä puolet valkosipulista). Pese ja paloittele selleri. Pese sitruuna ja kuori sitruunan kuori kuorijalla suikaleiksi, leikkaa kahtia, käytä koko kuori ja puolet itse sitruunasta. Laita vihannekset isoon kattilaan. Lisää myös rosmariini sekä broilerinfileet. Kaada päälle kylmä vesi. Mausta kevyesti suolalla ja anna poreilla kannella peitettynä matalalla lämmöllä n.15 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja annan broilerinfileiden jäähtyä liemessä. Nosta jäähtyneet fileet liemestä ja revi liha kahden haarukan avulla. Siivilöi ja ota liemi talteen.

Valmista risotto. Kuumenna talteen otettu liemi pienessä kattilassa, pidä kuumana (älä anna kiehua). Hienonna 3/4 fenkolista ja molemmat sipulit. Suikaloi jäljellä oleva fenkoli ohuelti ja pistä kulhoon missä jääkylmää vettä. Siirrä jääkaappiin.

Kuullota vihanneksia laakeassa kasarissa keskilämmöllä oliiviöljyssä rosmariinioksan ja suolan ripauksen kera, kunnes vihannekset ovat pehmenneet (ne eivät saa ottaa väriä). Lisää riisi ja kuullota kunnes riisin ulkokuori näyttää läpikuultavalta (n.2 min, riisin ei kuulu ottaa väriä). Lisää valkoviini ja anna riisin imeä se. Lisää kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan sekoittaen riisiä jatkuvasti, lisää nestettä vasta kun riisi on imenyt edellisen kauhallisen. Lisää revitty broileri risoton joukkoon siinä vaiheessa kun olet lisännyt puolet liemestä. Jatka risoton syöttämistä liemellä kunnes risotto on al dente (maistele riisiä, sen kuuluu olla pehmeän napakkaa, tähän menee n.16-17 min). Siirrä pannu pois lämmöltä, nouki pois rosmariininoksa ja sekoita joukkoon rucola, raastettu parmesaani, voi ja raastettu sitruunan kuori. Mausta vastarouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna risoton levätä minuutin ajan ennen tarjoamista. Ota sillä välin fenkoli jääkaapista, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Koristele risotto fenkolilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Vinkki! Voit käyttää loput broilerista vaikka salaatin joukossa.

Tämän reseptin on meille loihtinut Kira Åkerström.
Lisää Kiran reseptejä löydät täältä.

Kaikki reseptit