Paistettua Rottinkirintaa persimoni-aurakastikkeen kera

Kuudelle

6 kpl Rottinkirintaa siipiluulla
suolaa myllystä
1,5 tl currya
1-1,5 tl jauhettua mustapippuria
1,5-2 rkl voita

Persimoni-aurakastike
200 g kypsää persimonia kuutioituna (kuorittuna)
150 g aurajuustoa muruna
100 g purjoa ohuina renkaina
0,5 tl currya
3,5 dl vettä

1 rkl kanafondia (touch&taste)
0,75 tl jauhettua mustapippuria
0,5 dl ruokakermaa 15%
2 rkl vaalea suurustetta
0,5-1 tl sitruunamehua
(suolaa)
0,5 dl hienonnettua persiljaa
1 rkl voita

Mausta jääkaappikylmät luomubroilerinrinnat kevyesti suolalla sekä currylla ja pippurilla. Anna broilerien maustua ja lämmetä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
Ota broilereihin pannulla kaunis väri voissa paistaen, noin 5 minuuttia/ puoli.
Jatkokypsennä vielä uunissa 150 asteessa 15-20 minuuttia.

Valmista tällä välin kastike.

Kuullota purjo voissa, lisää curry. Kääntele hetki. Lisää vesi, fondi sekä pippuri. Keitä hiljalleen kannen alla 10-15 minuuttia.
Lisää aura, kuutioidut persimonit sekä ruokakerma. Keitä hiljalleen 3-4 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hedelmät kuumentuneet. Lisää suuruste ja keitä vielä 1 minuutti.
Lisää vielä sitruunanmehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Viimeistele kastike hienonnetulla persijalla.
Tarjoa esim. kvinoan kera

Resepti Anne Kiuru

Kaikki reseptit