PAISTETTUA BROILERIA, UUNISSA PAAHDETTUJA KASVIKSIA JA JOGURTTIKASTIKETTA

annos neljälle hengelle
kypsymisaika noin 30 minuuttia

Ainekset:
4 luomubroilerin ”Juoksujalka” -koipireisipalaa
Kasvikset:
2-4 perunaa (esimerkiksi Rosamunda)
2 porkkanaa
1 purjo
1 paprika
öljyä
kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Jogurttikastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl lime- tai sitruunamehua
ripaus sokeria
suolaa maun mukaan
0,5 dl kevätsipulia tai ruohosipulia silputtuna
tuoretta timjamia tai minttua

Valmistus:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori porkkanat. Perunoita ei
tarvitse kuoria kun peset ne hyvin. Paloittele kasvikset. Laita ensin
porkkanat ja perunat uunipellille ja pirskottele niiden päälle öljyä,
mausta pippurilla, suolalla ja timjamilla. Laita porkkanat ja perunat
uuniin.

Paista broilerin koipireisipalat paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Kun
porkkanat ja perunat ovat olleet uunissa 15 minuuttia ota pelti uunista.
Kääntele kasviksia ja lisää mukaan paprikapalat, purjopalat ja
broilerit. Laita pelti takaisin uuniin vielä noin 15 minuutiksi.

Valmista tällä välin jogurttikastike, sekoita kaikki kastikkeen ainekset
keskenään. Kokeile kasvisten ja broilerin kypsyyttä terävällä veitsellä,
kun kasvikset tuntuvat sopivan kypsiltä ja broilerin lihasneste on
kirkasta on ateria valmis tarjottavaksi.

Reseptin on luonut Kaisa Sillanpää

Kaikki reseptit