T&T Vauhtisiivet (tuliset ja tahmeat)

tt vauhtisiivet(4 annosta)

900 g L’Uomu Nokan Vauhtisiipiä
200 g tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 dl japanilaista soijaa
½ dl ruokokidesokeri
½ dl worcestershire-kastiketta
½ dl punaviinietikkaa
1 tl savustettua paprikaa
1-2 tl chilihiutaleita
1 tl suolaa

Dippi:
1½ dl kermaviiliä
1 dl itse tehtyä majoneesia
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
3 rkl persiljaa hienonnettuna
sitruunamehua

Lisäksi:
Dipattavia kasviksia (porkkanaa, kukkakaalia, kurkkua yms)

Sekoita dipin ainekset keskenään ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita hienonnettu valkosipuli kulhoon ja lisää muut aineet. Sekoita. Lisää kanansiivet ja pyörittele marinadissa. Anna siipien marinoitua muutama tunti.

Laita siivet vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes siivet ovat saaneet sopivan värin.

Tarjoa siivet kasvisten ja dipin kera.

Resepti Annaleena Rytkönen

>Takaisin resepteihin<