Uunissa paahdettu Koko L’Uomu Nokka
Annoksia 4, valmistusaika marinointi 12 h + kypsentäminen 1,5 h

1 kpl                      kokonainen L’Uomu Nokka (pakastettuna kaupoissa)Uunissa paahdettu Koko LN pienennetty
3 kpl                      sipulia
3 kpl                      porkkanaa
2 kpl                      punajuurta
2 kpl                      palsternakkaa
suolaa
1 rkl                       rosmariinia

Marinadi:
1 dl                        öljyä
1 rkl                       paprikajauhetta
1 rkl                       currya
1 rkl                       sinappia
chiliä
2 rkl                       HP-kastiketta
3 rkl                       soijakastiketta
2 tl                         suolaa
3 rkl                       sokeria
1 rkl                       kanelia

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita marinadi ja kuivaksi pyyhitty broileri joko isoon astiaan tai riittävän suureen pakastuspussiin. Kääntele niin, että marinadi leviää hyvin joka paikkaan. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kuumenna uuni 200°C asteiseksi. Kuori sipulit ja juurekset ja leikkaa ne isoiksi lohkoiksi. Laita uunivuoan pohjalle ja aseta broileri päälle rinta ylöspäin. Anna paistua uunin alatasolla noin 30 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpötila 150°C asteeseen. Valele lintua välillä marinadilla. Kypsennä lintua vielä noin 45 min. Kokeile sen kypsyyttä tekemällä viilto sen reiden ja vartalon väliin. Jos liha ja neste ovat punertavat, jatka vielä kypsentämistä. Tarjoa lintu uunijuuresten kanssa.

>Takaisin resepteihin<