L’Uomu Nokan alkukeitto
Annoksia 4, valmistusaika  n. 40 min

n. 400 g                 kypsää broilerinlihaaKanakeitto pienennetty
8 dl                        broileri- tai kanalientä
2 dl                        pakasteherneitä
30 g                       voita
30 g                       jauhoja
suolaa
2 rkl                       sitruunanmehua
chiliä
valkopippuria

Broileriliemen saa parhaiten samalla, kun keittää kokonaisen luomubroilerin. Liemen voi keittää myös raa’an luomubroilerin rangoista. Rangat laitetaan kylmään veteen kattilaan ja kun vesi kiehuu ja vaahtoa nousee pintaan, vaahto otetaan pois ja kattilaan lisätään sipulia, purjoa, palsternakkaa ja porkkanaa paloina sekä laakerinlehtiä ja kokonaisia valkopippureita. Lientä keitetään hiljalleen kolmisen tuntia, jonka jälkeen se siivilöidään.

Kuutioi kypsä broilerinliha. Voit keittämisen sijasta myös paistaa Rottinkirintoja n. 10 min. Kaada liemi kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Sekoita käsin keskenään voi ja jauhot ja ripottele ne kiehuvan liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Voit myös lisätä voin erikseen ja sekoittaa jauhot pieneen määrään kylmää vettä sekä kaataa sen hiljalleen kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Kypsennä kannen alla puoli tuntia, siivilöi ja mausta. Lisää kuuman keiton joukkoon herneet ja broilerinlihat ja tarjoa keitto.

>Takaisin resepteihin<