Ideoita

Luomubroileri eroaa tavanomaisesti kasvatetusta sekä maultaan että rakenteeltaan. L’Uomu Nokka elää alkuperäisen rodun pituisen ja tapaisen elämän ja on siksi tiiviimpää rakenteeltaan ja monivivahteisempi aromiltaan.

Kokonainen kana 160614Olemme myös leikanneet L’Uomu Nokan juuri sopiviksi paloiksi käsin. Näin ollen Nokat näyttävät oman näköisiltään – persoonallisilta kuten puutarhajuhlia viettänyt kananenkin.

Nahan olemme jättäneet paloihin ja usein myös luun, sillä ne antavat vielä lisämakua ruokaasi. Näillä eväillä on hyvä viettää ruuan parissa tunnelmallisia hetkiä.

 


Luomubroileriruokia

Broilerinliha on hyvin monikäyttöinen raaka-aine. Broileria voi kypsentää paloiteltuna paistamalla pannussa, paloiteltuna tai kokonaisena uunissa sekä paahtamalla grillissä tai hauduttamalla padassa. Broileri on erinomainen raaka-aine myös kylmiin ruokiin. Tällöin se tulee ensin keittää. Keittämiseen käytetään kokonaista broileria ja lopputuloksena saadaan kypsää keitettyä lihaa sekä maukasta lientä. Liemen voi käyttää kastikkeisiin ja keittoihin ja lihat viillokkiin, salaatteihin, voileipiin tai maukkaana leikkeleenä. Kesällä broilerista voi tehdä raikkaan hyytelön. Luomubroileri on täyteläisen makuinen, joten ruokia tulee maustaa varoen, ettei linnun aito maku peity.

Kaikista ohjeista 4 annosta
 

 

Valitse alla resepteistämme

Kanasalaatti Kanakori

Kanasalaatti

Kanakori

Koko L’Uomu Nokka

Kanakeitto

Club Sandwich

Rottinkirinta

Kanakeitto

Joulubroileri tomaattinen luomubroileri

Joulubroileri

PAISTETTUA

BROILERIA

Tomaattinen

rottinkirinta

 

kaisa_sillanpaa_mausteiset_vauhtisiivet kaisa_sillanpaa_broilerivartaat 072015  

MAUSTEISET 

VAUHTISIIVET

BROIlerivartaat

BROILERISALAATTI

Salaattikupit-6130  Risotto-6321  kaisa_sillanpaa_broilerisienikastike

kana-salaattikääröt

fenkoli-broileririsotto

BROILERI-SIENIKASTIKE

 

mozzarellabroileri kaisa_sillanpaa_broileripaella pienennetty kaisa_sillanpaa_broileria molekastikkeessa pienennetty

Mozzarellabroileri

BROILERIPAELLA

BROILERIA

MOLEKASTIKKEESSA

Reseptejä säilykkeistä:

f e     c


keitto säilykkeestä         PYTTIPANNU           TOAST


 

 

Kotikokkien luomat reseptit

kaisa_sillanpaa_taytetty_uunibroileri

Täytetty L’uomu Nokka

Juoksujalkaa

kookoskastikkeessa

Rottinkirintaa persimoni

aurakastikkeen

 

tt vauhtisiivet

T&T Vauhtisiivet

 

Kokonaisen luomubroilerin keittäminen

1 kpl luomubroileri
vettä
2 kpl keltasipulia
2 kpl porkkanaa
1 kpl palsternakka (pieni)
1 nippu persiljaa
4 kpl laakerinlehteä
1 tl valkopippureita

Kuori sipulit ja juurekset ja leikkaa ne muutamaan osaan. Huuhtele broileri ulkoa ja sisältä. Laita se kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että lintu peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto. Lisää kattilaan juurekset ja sipulit sekä mausteet. Keitä hiljaa kiehuvassa vedessä 46 – 60 minuuttia, eli kunnes koivesta hieman ravistaessa koipi irtoaa vartalosta. Nosta lintu jäähtymään ja siivilöi liemi. Jotta liemestä saa maukkaamman, voi sitä keittää kokoon. Kun lintu on jäähtynyt, poista sen lihat mahdollisimman isoina paloina.