BROILERIA MOLEKASTIKKEESSA

noin 1,2 kg luomubroilerin koipireisipaloja tai rintaleikkeitä
5 dl kanalientä
Mausteseos:
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
0,5 tl kanelijauhetta
0,5 tl mustapippuria myllystä
noin 0,5 tl merisuolaa myllystä
0,25 tl neilikkajauhetta
Kastike:
40 g manteleita
30 g vehnätortillaa
2 rkl seesaminsiemeniä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
jalapenoa maun mukaan
20 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
tuoretta korianteria

Sekoita jeera, kaneli, mustapippuri, suola ja neilikka keskenään. Hiero
mausteseosta broileripalojen pintaan. Ruskista broileripalat kevyesti
pannulla. Siirrä broilerit uunivuokaan ja kaada päälle kuuma kanaliemi.
Kypsennä broileri 200 asteessa 45 minuuttia. Laita mantelit, tortilla ja
seesaminsiemenet monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi. Silppua sipuli,
hienonna valkosipuli ja jalapeno. Kuullota sipuli ja valkosipuli
pannulla, lisää mukaan jalapeno. Kun broileri on kypsää ota paistoliemi
talteen ja pidä broileri lämpimänä kastikkeen teon ajan. Lisää pari
kauhallista paistolientä monitoimikoneeseen jauhetun massan sekaan.
Kaada massa ja loput paistoliemestä paistinpannulle sipulien joukkoon
kastikkeeksi. Lisää kastikkeeseen suklaa. Keitä kastiketta hiljalleen
noin 5 minuutin ajan. Silppua valmiin kastikkeen sekaan korianteria ja
tarjoa kastike broilerin kanssa.

kaisa_sillanpaa_broileria molekastikkeessa pienennetty

Reseptin on meille loihtinut Kaisa Sillanpää